Proceduri

Garanția unui tratament corect

Sănătatea dentară se află în strânsă legătură cu sănătatea generală. Neregulile dentare pot duce la deteriorarea sau chiar pierderea dinților, pot crea probleme de vorbire, afecta alimentația și încrederea de sine.

De aceea, cea mai simplă modalitate de a evita tratamentele stomatologice complexe și costisitoare este prevenția dentară, prin întreținerea igienei orale și consultații periodice la medicul dentist.

Aşa cum orice drum începe cu un pas, la fel redobândirea unui zâmbet sănătos începe cu consultaţia şi stabilirea unei scheme individualizate de tratament. De multe ori ne confruntăm cu situaţii complexe, în care există multiple variante de tratament. Fiecare variantă prezintă avantaje şi dezavantaje care trebuiesc explicate astfel încât decizia finală să fie asumată şi tratamentul efectuat să satisfacă nevoile fiecărui pacient. 

În funcţie de specificul fiecărui caz, consultaţia iniţială va fi completată ulterior de investigaţii suplimentare (radiografii, computer tomograf, realizarea modelelor de studiu, fotografiilor intraorale, consultaţii la medici specialişti), toate acestea ajutând la elaborarea unui plan de tratament şi al unui cost total.

Programarea la o consultaţie este primul pas. Vă aşteptam în clinica noastră pentru a vă reda fără durere cea mai frumoasă versiune a zâmbetului.

Parodontologia se ocupă de tratamentul ţesuturilor de susţinere ale dinţilor (al gingiei, osului alveolar şi al ligamentelor care menţin dinţii în os). Mai bine să previi decât să tratezi! Numită şi “boala dinţilor frumoşi”, afectarea parodontală sau “parodontoza” poate evolua lent, fără ca pacientul să conştientizeze. De aceea recomandăm pacienţilor să se programeze anual la o consultaţie în care medicul poate descoperi această afecţiune în fazele ei incipiente.

Spune stop evoluţiei bolii parodontale! Tratamentul cu laser reprezintă cea mai avansată metodă de biostimulare care menţine sănătatea ţesuturilor parodontale. Laserul asigura îndepărtarea cea mai eficientă şi mai puţin invaziva a microbilor din pungile parodontale. Utilizarea acestuia este precedată de manopere de debridare mecanică adecvate fiecărui caz. Cu ajutorul tehnicilor şi a noilor materiale de regenerare a osului pierdut, pacienţii se pot bucura de rezultate menţinute pe termen lung.

Implantologia se ocupă cu înlocuirea dinţilor lipsa prin înserarea implanturilor, fără a fi nevoie de sprijinul dinţilor vecini. După realizarea unei extracţii, osul începe să îşi reducă dimensiunea, deoarece nu mai primeşte stimuli. Pentru că un implant să fie înserat trebuie să existe suficient os de susţinere. De aceea este important ca înserarea unui implant să nu fie amânată, pentru a ne asigura că încă există suficient os pentru înşurubarea implantului. 

Ca în orice domeniu, există o gamă amplă de tipuri de implanturi care variază ca preţ şi calitate. Din acest motiv încă de la început am ales să lucrăm cu sistemul de implant dentar Bredent (Germania), care prezintă o calitate superioară şi care este adaptat şi pentru refacerea întregii danturi prin sistemul Fast And Fixed, înlocuind astfel protezele dentare clasice. Alegerea de a insera un implant trebuie privită ca o investiţie pe termen lung în sănătatea dumneavoastră.

Chirurgia dento-alveolară este o ramură a stomatologiei care se ocupă în principal cu extracţii dentare ale dinţilor erupţi şi a celor incluşi (care au rămas sub gingie sau în os),  intervenţii la nivelul rădăcinii dinţilor (rezecţii apicale), îndepărtarea  chisturilor şi intervenţii de adiţie de os şi de înălţare a sinusului.

Cele mai frecvente proceduri sunt reprezentate de extracţia molarilor de minte care de cele mai multe ori nu pot fi igienizaţi corect, se cariază, acumulează tartru şi inflamează gingia. Uneori, aceştia pot afecta şi molarii vecini care pot fi compromişi din cauza cariilor şi a afectării ţesutului de suport. De cele mai multe ori, pentru că nu au suficient loc pentru a erupe şi pentru că sunt orientaţi înspre molarii din faţă, ajung să afecteze rădăcina molarilor vecini şi să deformeze dantură. De aceea chirurgul dento-alveolar ajunge de cele mai multe ori să îi extragă.

Ortodonţia se ocupă cu diagnosticarea şi tratamentul dinţilor aliniaţi incorect şi al ocluziei (muşcăturii) dezechilibrate. Dinţii aliniaţi corect sunt mai uşor de igienizat şi sunt mai puţin predispuşi la apariţia cariilor. De asemenea o ocluzie bună înseamnă că forţele de masticaţie sunt distribuite uniform şi dintii vor rezista astfel un timp mai îndelungat.

Tratamentul ortodontic se adresează copiilor, adolescenţilor şi adulţilor. Vârstele mai mici sunt ideale pentru tratamente ortodontice datorită osului în formare care este mai uşor de ‘modelat’. Majoritatea aparatelor pot fi aplicate copiilor începând cu vârsta de 7 ani, care prezintă atât dinţi permanenţi cât şi dinţi de lapte şi cu care se poate colabora. Adulţii pot beneficia cu succes de tratamente ortodontice pentru îndreptarea unor dinţi înclinaţi, care vor fi ulterior pregătiţi pentru lucrări dentare, sau pentru închiderea spaţiului rămas în urma extracţiei unui dinte, nefiind astfel nevoie de lucrări sau implant. 

Efectele pe termen lung ale dinţilor poziţionaţi incorect variază în funcţie de severitatea cazului. Printre cele mai frecvente urmări sunt creşterea numărului de procese carioase din cauza imposibilităţii de a peria corect dinţii şi apariţia problemelor parodontale. Afectarea parodontală a dinţilor poate apărea în timp şi constă în deterioarea ţesutului de suport, reducerea osului din jurul dinţilor şi pierderea prematură a acestora.

Pedodonţia se ocupă de tratamentul dinţilor temporari şi definitivi ai copiilor. Ne dorim să ajutăm la transformarea actualilor copii în adulţi responsabili care nu se tem de vizitele la cabinet. Pentru a transforma vizitele la medicul dentist într-o experienţă plăcută, am amenajat o cameră de joacă separat. 

Dinţii de lapte sunt dinţi care se schimbă, dar care pot determina dureri şi infecţii şi pot afecta structura dinţilor permanenţi din profunzime. De aceea recomandăm părinţilor să nu neglijeze sănătatea orală a copiilor şi să îi programeze pe micuţii pacienţi la o consultaţia iniţială. 

Medicul pedodont nu se ocupă doar de tratamentul proceselor cariose. Acesta verifică şi corectează igiena, aplică măsuri de protecţie a smalţului prin realizarea fluorizărilor şi a sigilărilor, îndrumă pentru consultul la medic ortodont în cazul în care se constată o anomalie de erupţie.

Profilaxia este cea mai accesibilă şi facilă metodă de tratament. Este formată dintr-o serie de proceduri de curăţare care au ca scop menţinerea sănătăţii orale, prevenirea apariţiei cariilor şi a bolii parodontale. Este recomandată efectuarea şedinţelor de curăţare o dată la 6 luni. De accea oferim o reducere de 30% din preţul profilaxiei pacienţilor care revin în decurs de 6 luni. Pentru că avem grijă de viitoarele mămici, aceeaşi reducere se aplică gravidelor care sunt încurajate să îşi păstreze sănătatea gingiilor pe perioada sarcinii.

Profilaxia constă în principal în detartraj, periaj profesional, pulverizare şi fluorizare dinţilor. Sigilarea molarilor îi protejează de formarea cariilor prin blocarea şanţurilor în care se concentrează microbii. Fluorizarea constă în aplicarea de fluor pe suprafaţa dinţilor, întărind astfel smaltul şi făcându-l mai rezistent împotriva cariei. Pentru menţinerea rezultatelor, pacienţilor le este explicată tehnica corectă de periaj, modul de folosire a aţei dentare, periuţelor interdentare şi a duşului bucal.

Endodonţia este ramura stomatologiei care se ocupă de tratamentul ţesuturilor moi din interiorul dintelui, care poartă numele de pulpă dentară. Rolul pulpei dentare se încheie o dată cu formarea dintelui. De aceea, atunci când este nevoie, poate fi îndepărtată fără a modifica rezistenţa dintelui. Tratamentul endodontic se desfăşoară fără durere cu anestezie locală profundă, fără durere.

Am investit în aparatura performanţa de ultima generaţie pentru rezultate maxime. Microscopul endodontic Zumax ne ajută să rezolvăm cazurile cele mai dificile, laserul dentar Solase sterilizează canalele radiculare, iar micromotorul rotativ eficientizează timpul de lucru în favoarea pacientului. Toate tratamentele sunt realizate sub izolare, cu diga (un pătrat de cauciuc pe un cadru metalic), pentru a preveni infiltrarea tratamentului cu bacterii prezente în saliva, dar şi pentru a vă proteja de mirosul şi gustul neplăcut al substanţelor utilizate.

Protetica se ocupă cu înlocuirea dinţilor lipsă. Scopul proteticii este acelaşi ca în trecut, dar materialele utilizate şi tehnicile de realizare au evoluat. Pentru rezultate estetice superioare recomandăm coroanele din zirconiu-ceramică realizate prin tehnici moderne de frezare ghidată. Zirconiul este înlocuitorul metalului din coroanele metalo-ceramice iar culoarea lucrărilor din zirconiu-ceramica ajunge să fie izbitor de naturală. Lucrările protetice pot fi fixe, mobilizabile sau mobile.

Protetica fixă cuprinde:

  • ‘coroanele dentare’ – se realizează când un dinte trebuie acoperit deoarece nu mai este suficient de rezistent
  • ‘punțile (lucrările) dentare’ – se realizează când lipsesc unul sau mai mulţi dinţi. Dinţii existenţi sunt utilizaţi că sprijin pentru înlocuirea dinţilor lipsa.

Protetica mobilizabilă constă în realizarea protezelor dentare cu sisteme speciale de angrenaj (capse, culise).

Protetica mobilă reprezintă protezele dentare care se stabilizează în cavitatea bucală prin fenomene precum succiune şi adeziune.

Terapia odontală se ocupă cu tratamentul cariei şi al traumatismelor dentare. Scopul este de a reda funcţionalitatea şi estetică dintelui. Cea mai frecventă formă de plomba dentară poartă numele de obturaţie fotopolimerizabilă. 

Tratamentul se afectueaza cu anestezie locală, astfel încât pacientul nu resimte durere în timpul procedurii. Netratate, procesele carioase pot duce la distructii majore ale dinţilor, ajungându-se la extracţie, sau pot determina infecţii care pot ajunge să afecteze şi alte părţi ale organismului.

Cu cât se intervine mai repede, cu atât în urma îndepărtării cariei rămâne mai multă substanţa dentară sănătoasă, iar obturaţia aplicată este mai rezistentă. Medicii clinicii noastre vor utiliza cele mai conservative tehnici de preparare şi materiale calitative pentru o restaurare de durată.

Cabinetul se află în relație contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate Prahova, conform contractului nr. 220. Aici se regăsesc serviciile decontate și tariful acestora. Menționăm că, din cauza numărului mare de pacienți care se adresează cabinetului pentru servicii decontate de către CAS PH, există o listă de așteptare și pacienții pot fi tratați în limita plafonului lunar. Vă mulțumim.

Hai să vorbim

Servicii de stomatologie integrate. Un cabinet stomatologic ce asigură tratamente profesioniste folosind cele mai noi tehnologii.